Radio Homer

Trag sedmice

Ostavljamo trag sa zanimljivim gostima i događajima tokom sedmice. Uživo emisija u kojoj slušaoci biraju najzanimljiviji od 5 predloga. Gosti  su poznati umjetnici, sportisti, naučnici, preduzetnici i drugi.

Radio Roman

Zapisi djelova romana iz knjižnog fonda Biblioteke za slijepe Crne Gore. Emituju se romani iz oblasti takozvane lijepe književnosti, djela svjetskih klasika, savremenih pisaca, ostvarenja iz oblasti dječije, dramske književnosti i drugo. Roman se objavljuje u nastavcima, u više izdanja, te svaka naredna emisija nastavlja  emitovanjem sadržaja tamo gdje je prethodna emisija završena.

Izbor iz našeg časopisa

Emisija  “Izbor iz naših časopisa” donosi pregled najzanimljivijih priloga objavljenih u mjesečnom audio časopisu “Glas “ , koji izdaje Biblioteka za slijepe Crne Gore, i koji je u potpunosti posvećen sadržajima iz kulture i umjetnosti, kao i priloga objavljenih u drugim srodnim publikacijama u audio formi.

Zvukom do svjetlosti

Emisija govori o fenomeni sljepoće i tematski problematizuje brojne aspekte vezane za taj fenomen. Takođe prati aktuelnosti iz rada ustanova za slijepe, i druge osobe s invaliditetom u zemlji i inostranstvu u svim oblastima života i rada ovih osoba, kao i reformu zakonodavnog okvira koja se odnosi na prava i položaj tih lica.

Poluga ekonomskog razvoja

Emisija predstavlja kulturno nasljeđe (materijalno i nematerijalno), tradiciju, umjetnost. Donosi priče iz žive kulture (promocije, izložbe), priče iz tradicije i spomenika kulture, njihovu ulogu u razvoju kulture na ovim prostorima kroz vjekove. Legende koje čuvaju od zaborava duh naših predaka. “Kulturni turizam – poluga ekonomskog razvoja” približava nam naše kulturno nasljeđe i tradiciju.

Tečaj stranih jezika

Tečaj stranih jezika je emisija koja će Vam pomoći da na najlakši način savladate velike svjetske jezike. Taj segment programa emitujemo više puta svakog radnog dana.

Homerov paraolimpijski klub

Kroz emisiju promovisemo paraolimpizam uopšte, paraolimpijski komitet Crne Gore i paraolimpijski sport u našoj zemlji. Kako je u posljednje vrijeme sport među osobama sa invaliditetom zaživio i u našoj sredini, ova emisija pruža potpuniji i bolji uvid u ostvarene domete i postignute rezultate na tom planu. Autor emisije je Igor Tomić, profesor fizičke kulture i predsjednik PKCG.

Radio drama

Radio drama predstavlja najkompleksniji, ali i omiljen oblik radiofonskog i umjetničkog stvaralaštva, i kao takva zastupljena je i opšteprihvaćena. Zastupljena je u okviru redovnog programa brojnih radio stanica u regionu i svijetu.

Informativa

Informativni program se realizuje kroz 5 izdanja vijesti iz zemslje i svijeta, koje se emituju svakoga dana osim nedjeljom u utvrđenim terminima.

23-13h Muzički program
18-23h Večernji SMS program

09-11h Kulturni turizam Poluga ekonomskog razvoja

 

09-11h Zvukom do svjetlosti

23-13h Muzički program
18-23h Večernji SMS program

23-13h Muzički program
18-23h Večernji SMS program

23-13h Muzički program
18-23h Večernji SMS program

23-13h Muzički program
18-23h Večernji SMS program